14.4.11

Mulatu Astatke @ Fuzz 16/4/11



Καινούρια κομμάτια από τον τελευταίο του προσωπικό Mulatu Steps Ahead αλλά και νέες συνθέσεις σε αγαπημένες μελωδίες όπως αυτές που ακούγονται στην ταινία του Jim Jarmusch, “Broken Flowers” θα παρουσιάσει ο Mulatu Astatke στις δύο live εμφανίσεις του σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Ο δημιουργός της ethio-jazz, με κορυφαίες συνεργασίες όπως με τον Duke Ellington  και την Either Orchestra και εμπνευστής πολλών καλλιτεχνών, όπως ο Damian Marley, κάνει ένα βήμα παραπάνω (όπως δηλώνει και ο τίτλος του νέου του άλμπουμ, Mulatu Steps Ahead), εξελίσσοντας τον ήχο του σε μία διαδρομή γεμάτη ακουστικές ενορχηστρώσεις και μελωδική τζαζ.

Μαζί του επί σκηνής, θα βρίσκονται κορυφαίοι μουσικοί της jazz από Ευρώπη και Αφρική, όπως o σαξοφωνίστας James Arben των Heliocentrics, ο περιζήτητος ντράμερ Tom Skinner (με συνεργασίες με Jade Fox, Neil Cowley Trio, Shabaka Hutchings, κ.ά.), ο Byron Wallen (ένας από τους σημαντικότερους τρομπετίστες της παγκόσμιας τζαζ σκηνής), και ακόμα τέσσερις σπουδαίοι μουσικοί, τους οποίους ο Mulatu Astatke διάλεξε προσωπικά για την παγκόσμια περιοδεία του “Steps Ahead”! Το αποτέλεσμα... μία ethio-jazz μυσταγωγία με τον σημαντικότερο μυσταγωγία με τον σημαντικότερο αφρικανό μουσικό του 21ου αιώνα και την αφρόκρεμα της τζαζ σκηνής!



Τη βραδιά στο σόου της Αθήνας, ανοίγουν οι έλληνες Jan Van De Engel, ένα nu-jazz κουαρτέτο που ήδη από το πρώτο του άλμπουμ ξέρει να ελίσσεται ανάμεσα στα grooves και τις έντονες μπασογραμμές αλλά και στους αναλογικούς και ηλεκτρονικούς ήχους! Check: http://www.reverbnation.com/janvandeengel


Προπώληση Εισιτηρίων
Θρι Σιξτι - Floral - Public - TicketHouse
Online Sales: www.ticketpro.gr

repost: fuzzclub.gr

1 comment:

psychedelios said...

dwse koki, dwseeee!!!