6.4.11

KRAAK In Athens

Tην Πεμπτη 7 (Cantina Social) και την Παρασκευή 8 Απριλίου (Knot Gallery) διήμερο αφιέρωμα στην μουσική κολλεκτίβα KRAAK από το Βέλγιο.

Πέμπτη 7 Απριλίου (πρι-πάρτυ)
party dj-sets by:
-Dj Tommy (KRAAK)

Παρασκευή 8 Απριλίου
live dj-sets by:
-Ignatz
-Bear Bones,Lay low

O Ignatz χρησιμοποιώντας μόνο μια κιθάρα, μια σειρά εφέ και τη φωνή του, που απηχεί μπλουζ ήρωες σαν τον Skip James και τον Robert Johnson, οικειοποιείται και επανασυνθέτει τα μπλουζ με το δικό του μοναδικό τρόπο συνδυάζοντας δημιουργικά τη Γιαπωνέζικη ψυχεδέλεια, το Krautrock και τα blues. Η συνέντευξη εδω
(ΕΔΩ ένα από τα psych-japan-kraut μαργαριτάρια του Ignatz!)

O Bear Bones, Lay Low, κατα κόσμον Ernesto González, προτίμησε την άνετη ζωή των Βρυξελλών έναντι της Βενεζουέλας του Chavez. Πέρασε ώρες να τζαμάρει με την κιθάρα του, εκτέθηκε μουσικά στο kraut rock, το drone και την kosmik trance, και κάποια στιγμή αποφάσισε ότι όλα αυτά μπορεί να τα κάνει και μόνος του. Mετά το ντεμπούτο του "Djid Hums” στην εταιρία Gipsy Sphynx, και εκτεταμένη δισκογραφία στις Eat The Sun και Hormigon, το 2009 κυκλοφόρησε το "Vallée de Dith" στην KRAAK. Αφήνοντας το drone για λίγο στην άκρη και εστίασε σε ασκήσεις ψυχεδέλειας και kraut αναμεμιγμένου με ανατολίτικες αναφορές δημιουργώντας την απόλυτη νοτιοαμερικάνικη εκδοχή ήχων όπως οι Neu! και Ash Ra Tempel.

----------------------------------

Λίγα λόγια για την KRAAK:

Η KRAAK είναι μια μοναδική μουσική οργάνωση, η οποία στηρίζει νέους καλλιτέχνες που εργάζονται πάνω στην avant-rock, psych, πειραματική electronica, free-jazz, new-folk, improdrones. Oργανώνουν μίνι lab-events, υποβάλουν νέα πράγματα, με μια alternative κατεύθυνση. Στην προσπάθεια τους να γίνουν διεθνείς, κατάφεραν να αναπτύξουν σχέσεις με διάφορες μικρό-εταιρίες πολύ εύκολα. Μετά απο 10 χρονάκια εμπειρίας κατάφεραν να εισχωρήσουν στον μουσικό κόσμο με φοβερές παραγωγές και μια σεβαστή γκάμα από albums.
Περισσότερες πληροφορίες για την KRAAK εδώ

2 comments:

Koki said...

*thank's for the enlightenment...postara!

psychedelios said...

8a einai kai gamw tis vradies re!