29.6.11

Skylarking

Όταν μπαίνει το καλοκαίρι για τα καλά θέλω να ακούω μόνο dub, dancehallιές και όλη αυτή τη γενιά της μουσικής του '70 που κατάγεται από την Τζαμάικα. Είναι ο ήλιος, η θάλασσα, η ζέστη, όλα αυτά μαζί φτάνουν για να με βάλουν στο τρυπάκι του digital dancehall και του dub, να πνίγομαι στο μπάσο με λίγα λόγια. Σήμερα το πρωί ξύπνησα και βρήκα μια δισκάρα που είχα κατεβάσει από το Πάσχα, και ήθελα πολύ να το ακούσω και μάλλον το παράτησα.

Αυτό το δισκάκι, είναι το Skylarking του Horance Andy, που κυκλοφόρησε το 1972 από την Studio One, και είναι μαργαριτάρι για την συλλογή μου, με τεράστια αγάπη για αυτό το κομμάτι. Το έχω στο repeat εδώ και πολλές ώρες σήμερα και ήθελα να το ποστάρω από το πρωί, αλλά λόγο ανωτέρας βίας δεν μπόρεσα γι'αυτό και το ποστάρω τώρα.

Ένα ακόμα πολύ καλό κομμάτι που άκουσα σήμερα, ήταν το ''Long Lost Love'' των Psychic Dancehall στο soundinjections, το οποίο παντρεύει με ένα όμορφο τρόπο την dub με τα synths και το lo-fi έχοντας ως αποτέλεσμα, ένα ωραίο fusion-σκοτεινό κομμάτι. Είναι λες και ακούς 2 διαφορετικά κομμάτια στην συσκευασία του ενός. Όμορφο κομμάτι, και ωραίο project από το ντουέτο..

No comments: