24.2.11

Daedelus και Tokimonsta στο BIOS


Το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου, το κτίριο του bios μετατρέπεται σε  μια μεγάλη  μουσική παιδική χαρά, καθώς υποδέχεται τον Daedelus στο ισόγειο και την Tokimonsta στο μπαρ πάνω από το bios.Ο απρόβλεπτος δάνδης της Ninja Tune και το αγαπημένο κορίτσι της Βrainfeeder, έρχονται από το Λος Άντζελες στο bios για μια βραδιά γεμάτη ηλεκτρονικές και vintage μελωδίες, μπασογραμμές, και samples μπλεγμένα αριστοτεχνικά δημιουργώντας τον πιο καινούριο ήχο με old school φιλοσοφία.
Daedelus
O Daedelus είναι ο Alfred Darlington, αναμφισβήτητα μια πολύ ιδιαίτερη προσωπικότητα της σύγχρονης ηλεκτρονικής μουσικής σκηνής. Από την αμφίεση του που θυμίζει δάνδη της βικτωριανής εποχής, μέχρι την μουσική του και το πώς εκφράζεται επί σκηνής είναι μοναδικός. Γεννημένος το 1977 στην Σάντα Μόνικα, μεγάλωσε αποκτώντας κλασική παιδεία στην μουσική, με έντονες καλλιτεχνικές τάσεις  και ποικίλα ενδιαφέροντα όπως η ελληνική μυθολογία από την οποία εμπνεύστηκε και το όνομα του, θαυμάζοντας τον Δαίδαλο για την εφευρετικότητα του.
Συμμετέχοντας σε διάφορες rock, jazz και ska μπάντες από νεαρή ηλικία, σύντομα αισθάνθηκε περιορισμένος μουσικά, καθώς ο ίδιος άκουγε πιο ηλεκτρονικά πράγματα. Έτσι άρχισε να ασχολείται με το DJing και  να κάνει τις δικές τους παραγωγές, οι οποίες ήτανε το πρώτο δείγμα του δικού του προσωπικού ήχου. Το1999 άρχισε τη δική του εκπομπή με τίτλο Entropy Sessions στο διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό Dublab, ενώ λίγο αργότερα κυκλοφόρησε το πρώτο του προσωπικό άλμπουμ με τίτλο Invention στη δισκογραφική Plug Research, ηχητικά δείγματα του οποίου δανείστηκε ο Madlib για το άλμπουμ του Madvillain. To 2003 ήρθε σε επαφή με το monome box, ένα μη παραδοσιακό ηλεκτρονικό μουσικό όργανο το οποίο χρησιμοποιεί έως και σήμερα δίνοντας του τεράστια ελευθερία αυτοσχεδιασμού κατά τη διάρκεια των ζωντανών εμφανίσεων του.
Ακολούθησε ένα δεύτερο άλμπουμ του στην Plug Research που του έδωσε την καλλιτεχνική αυτοπεποίθηση για να φτάσει, το 2005, στην κυκλοφορία του Exquisite Corpse, αμέσως μετά την οποία  ξεκίνησε και η στενή του συνεργασία με την βρετανική δισκογραφική Ninja tune. Αποκορύφωμα της συνεργασίας αυτής ήταν η παγκόσμια κυκλοφορία του άλμπουμ Love To Make Music To, το οποίο χαρακτηρίστηκε από τα καλύτερα άλμπουμ του 2008.

Tokimonsta
Η Tokimonsta  είναι η Jeniffer Lee. Γενημμένη στις νότιες ακτές της Καλιφόρνια, έκανε κλασικό πιάνο από μικρή με δυσκολία όμως να επικεντρωθεί σ’ αυτό. Όταν άρχισε να φτιάχνει μουσική, οι κλασικές σπουδές της  έγιναν η βάση για να δημιουργεί ηχητικά τοπία συνδυάζοντας τον ήχο μουσικών οργάνων, την ψηφιακή επεξεργασία και παλιά βινύλια.

Σύντομα κέρδισε τον σεβασμό της avant-garde hip-hop και electronica σκηνής του Λος Άντζελες και με τις συστάσεις του Flying Lotus, η Mary Anne Hobbs παρουσίασε  ένα mixtape της στο BBC1 με αποτέλεσμα να γίνει σύντομα  το αγαπημένο κορίτσι των μουσικών media με παρουσιάσεις στο XLR8R Magazine  και στην Warp Records μεταξύ άλλων. Επίσης είναι η πρώτη γυναίκα που υπέγραψε στην Brainfeeder, δισκογραφική εταιρεία με ονόματα όπως αυτά του Flying Lotus,  του Gaslamp Killer, του Mr.Oizo και του Daedalus.

Ώρα έναρξης: 21.30
Είσοδος: 3 ευρώ
Mε την υποστήριξη της Heineken και του The SimsLate Night
Χορηγοί επικοινωνίας: MTV, WWW.MTVGREECE.GR, BEST 92,6.WWW.AVOPOLIS.GR, www.culturenow.gr
repost from bios.gr

No comments: