23.2.13

Psycho-Montage Fatal (1982)



Πίσω στα 80s και ενώ η ελληνική μουσική κοινότητα "έχασκε" με θαυμασμό προς Αμερική μεριά, ένα ντουέτο από την Αθήνα θαύμασε, αφομοίωσε και επεξεργάστηκε τον νέο ήχο, δημιούργησε ένα δίσκο-σταθμό και τελικά κατάφερε να κερδίσει την αναγνωρισιμότητα έστω και σε στενό κύκλο, έστω και μέσω μιας διασκευής(το psycho killer των talking heads). Αγνοούσα την ύπαρξη τους μέχρι που μια πολύ καλή φίλη τους άκουσε σε ένα μπαρ στην Θεσσαλονίκη(ακόμα δεν κατάλαβα πως έγινε αυτό) και μου τους πρότεινε. Δημιούργημα του Στέφανου Κοτάτη(φωνή), η σύνθεση του πρώτου άλμπουμ περιλάμβανε επίσης και την Ντόρα Αντωνιάδη(φωνητικά,πιάνο),η οποία σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα πριν τον δεύτερο και τελευταίο δίσκο του σχήματος το '87, όπως και τον Σταμάτη Σπανουδάκη  (ακουστική κιθάρα, ηλεκτρική κιθάρα, μπάσο, τύμπανα, ηλεκτρικό πιάνο, μπουζούκι, μαντολίνο, vocoder, obx-a, korg lamba, korg delta, auto harp).

                                        

Άρωμα synth ελληνικής ανωριμότητας (μόνο σαν θετικό στοιχείο μπορώ να αναφέρω αυτή την αθωότητα, τον πειραματισμό, την άγουρη μίξη ιδιωμάτων που δεν άγγιξαν σαν μαζική κουλτούρα την χώρα μας και για αυτό οδήγησαν τους πρωτοπόρους μας να ακούγονται πολύ διαφορετικοί από τους αντίστοιχους αλλοδαπούς καλλιτέχνες), με post-punk και όπερα ροκ στοιχεία. Ηχητικό αντίστοιχο από το εξωτερικό βρίσκει εν μέρη στον Klaus Nomi. 

Και η διασκευή σε talking heads για την οποία ακούγεται ότι εκφράστηκε με θαυμασμό μέχρι και ο ίδιος ο David Byrne


Στο δε Prisoner (σύνθεση της μπάντας) συμμετέχει στα πλήκτρα ο Gary Wright των Spooky Tooth.

*Η Ντόρα Αντωνιάδη κυκλοφόρησε και δύο singles υπό το όνομα Anno Domini 

Download


20.2.13

WHAM JAH - Alkaline


Wham Jah can perhaps be represented as a haunting episode of rock and roll. “Alkaline,” the latest release by the 'zombie rock' group, applies modernity to the jazz/rock fusion but with an industrial noise-punk flair. Hailing from Athens, Greece, it broods, glooms, and attacks. The intense guitars, the heavy-hitting drums, the squawking saxophones and all of the other effects conjures a great and aggressive sound."

-Ray Jackson, Already Dead Tapes, 2013




*Σήμερα ο Αφρόψαρος έκανε το πρώτο του πόστ στο βλόγκ, ας τον καλωσορίσουμε λοιπόν, η χαρά μου δεν περιγράφεται.

Καλή αρχή Αφρόψαρε!

Οδός 55/Εμφιαλωμένοι Εραστές 23/2 1ος Όροφος,Θεσσαλονίκη





Δεν είχα σκοπό το πρώτο μου post στο blog να είναι μια ανακοίνωση για live.Ήθελα ίσως κάτι πιο προσωπικό,ίσως την παρουσίαση ενός δίσκου που μου άλλαξε την ζωή.Τα γεγονότα τρέχουν όμως, παίζει live-άρα εδώ στον βορρά σε χώρο με σχεδόν μηδενική προώθηση άρα είναι και χρέος μου να το ποστάρω. Ο χώρος στην Ολυμπίου Διαμαντή ξεκίνησε σαν ένας ελεύθερος χώρος για πάρτυ,μετά από ένα live των fun with nuns όμως ξεκίνησε να λειτουργεί και σαν χώρος για δρώμενα και live και πλέον έχει εξελιχθεί σε καθαρά τέτοιον. Το Σάββατο φιλοξενεί δύο από τις πιο ενδιαφέρουσες νέες μπάντες-αναβίωση του κινήματος new wave,minimal,synth-punk. Οι δύο μπάντες μετρούν από μια κυκλοφορία και πραγματικά αξίζουν προσοχής. Έχει γράψει στο παρελθόν και ο psychedelios για Εμφιαλωμένους Εραστές (http://greenbananaz.blogspot.gr/2012/09/blog-post.html). Όσο για τους Οδός 55 θα πέσετε πάνω σε πολλά reviews του πρώτου τους δίσκου αφού δημιουργήθηκε γρήγορα hype γύρω από το όνομα τους.

http://www.protosorofos.gr/

Θα προσπαθήσω γενικά να διευρύνω τα όρια του blog και στα δρώμενα τις Θεσσαλονίκης. Ότι πιστεύω ότι αξίζει και πέφτει στην προσοχή μου θα ποστάρετε εδώ. Δεν ξέρω τι κοινό έχει το blog εδώ στα βόρεια..μένει να το δούμε.

Άντε και καλή αρχή

15.2.13

νέο μέλος

Το green bananaz υποδέχεται ένα νέο μέλος. Θα επιστρέψω με περισσότερες πληροφορίες, πολλά φιλάκια!

9.2.13

Michael Adamis - Electroacoustic Works/1964-'77 [concert 18/02@ΣΤΕΓΗ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ]

UPDATE festival
Φεστιβάλ σύγχρονης μουσικής



Μιχάλης Αδάμης
Ηλεκτροακουστικά Έργα / 1964-1977

    Inline images 2Inline images 3

Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013
21:00 Μικρή Σκηνή

Συναυλία και Παρουσίαση Συλλόγης "Michael Adamis - Electronic Works/1964-1977"




Γεννημένος το Μάϊο του 1929 στον Πειραιά ο Μιχάλης Αδάμης, σπούδασε Ευρωπαϊκή και Βυζαντινή Μουσική καθώς και Θεολογία ενώ έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Ηλεκτρονική μουσική και Βυζαντινή παλαιογραφία στο πανεπιστήμιο Brandeis της Βοστώνης.

Το 1965 ιδρύει το πρώτο ηλεκτρονικό μουσικό εργαστήρι στην Ελλάδα και θεωρείται ως ο πρωτοπόρος συνθέτης της πρώτης περιόδου της σύγχρονης ηλεκτροακουστικής μουσικής (1964-1980) και ένας από τους βασικούς παράγοντες που κινητοποίησαν την καθιέρωση της σύγχρονης μουσικής δημιουργίας. Ο Αδάμης αποτελεί μια παραδειγματική φιγούρα στην ελληνική σύγχρονη μουσική για πάνω από σαράντα χρόνια και είναι αυτός που συστηματικά κατάφερε να γεφυρώσει την καινοτομία με την παράδοση. 

Ο κατάλογος των έργων του περιλαμβάνει, έως σήμερα, περισσότερα από 300 έργα για ορχήστρα, μικρά μουσικά σύνολα, όργανα σόλο, χορωδία, πολλαπλά μέσα και μουσική για την εκκλησία, το θέατρο και την τηλεόραση καθώς και έργα ηλεκτρονικής μουσικής.

Ο Μιχάλης Αδάμης απεβίωσε την 21η Ιανουαρίου 2013.

Στις 18 Φεβρουαρίου στη μικρή αίθουσα του κτιρίου της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών, στo πλαίσιo του φεστιβάλ Updateθα παρουσιαστεί για πρώτη φορά η συλλογή "Michael Adamis - Electroacoustic Works /1964-1977" [mafia02/rekem03]  και θα εκτελεστούν ζωντανά ορισμένα από τα πρώτα ηλεκτρονικά έργα του συνθέτη.



organisers:
mafia
rekem




2.2.13

LUST party

LUST PARTY #8

Σάββατο 2 Φεβρουαρίου

Live :: starts 21.30


.Message

Microondas

Circassian

dj set: Θάνος Σιόντορος



LUST OFFICE
Μιλτιάδου 17, Αθήνα, 4ος 

όροφος

Ελεύθερη είσοδος